Verfijn het zoeken: Verberg Filter Filter

Brildragend (OTG)
Brildragend (OTG)
Type weer Een lens die geselecteerd staat bij normaal weer kan ook tijdens zon of slecht zicht gebruikt worden. Wel is het zo dat er lenzen zijn die hier beter voor geschikt zijn. Deze staan voor zonnig weer onder ‘extreem zonnig’ en voor slecht zicht onder ‘slecht zicht. Vooral de betere skiër / snowboarden zal hier een selectie in maken.
Type weer
Gepolariseerde lens
Gepolariseerde lens

Skibrillen

Ik ben Wisse.
Wintersportspecialist bij Van Duinkerken.

Mag ik u helpen?

033 253 57 14

STUUR EEN E-MAIL

Skibril kopen? Groot assortiment skibrillen bij skibrilspot. Een skibril geeft je bescherming tegen zon, sneeuw & wind. Het zorgt tevens voor beter zicht op de pistes. Je skibril kopen doe je bij Skibrillenspot.nl. Wij hebben een ruim assortiment skibrillen van de merken Oakley, Sinner en Giro. De filters links kunnen je helpen met het vinden van een skibril naar keuze.

Skibril kopen? Groot assortiment skibrillen bij skibrilspot. Een skibril geeft je bescherming tegen zon, sneeuw & wind. Het zorgt tevens voor beter zicht op de pistes. Je skibril kopen doe je bij Skibrillenspot.nl. Wij hebben een ruim assortiment skibrillen van de merken Oakley, Sinner en Giro. De filters links kunnen je helpen met het vinden van een skibril naar keuze.

WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN SKIBRIL / GOGGLES

Hieronder vind je informatie over het kopen van een skibril. Skibrillen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je de juiste skibril kiest. Niet alleen bij het kiezen van het frame is het belangrijk het juiste te kiezen. De lens van de skibril is eigenlijk het belangrijkste deel van de skibril. Dit is uiteindelijk het deel waar je ogen door kijken.

WELKE LENS MOET IK KIEZEN

Het is belangrijk een skibril met de juiste lens te kopen. Je kan skiën in verschillende weersomstandigheden. Zo heb je liefhebbers van skiën in het donker, sneeuw of mist. Zij zullen dan kiezen voor een lens die het contrast verhoogt en de omgeving lichter maakt. Denk hierbij aan een lens met een helder glas of een lens met een geelkleurige glas. Voor normale weersomstandigheden (sneeuw, bewolkt en zonnig weer) zijn andere lenzen verkrijgbaar. De meest voorkomende in deze categorie zijn de oranje lenzen. Deze lenzen geven een rustig beeld, filteren de zon voldoende en geven genoeg zicht bij lichte sneeuwval. Verder heb je nog lenzen speciaal gemaakt voor zonnig weer. Deze lenzen zijn vaak donker grijs/zwart van kleur of hebben een Iridium (oliekleurige) lens.

COMFORT SKIBRIL KOPEN?

Buiten het feit dat de lens goed moet zijn is het ook belangrijk dat de skibril goed zit. Bij een actieve wintersportvakantie heb je de skibril namelijk elke dag op en meerdere uren. Verschillende merken hebben zich hierover gebogen en hun eigen draai eraan gegeven. Bijvoorbeeld bij het merk Oakley. Tegen het frame van de skibrillen van Oakley zit een driedubbele laag foam. Aan de gezichtszijde van het foam zit een fleecelaag voor extra comfort. Hierdoor circuleert warmte en irriteert het schuim niet tegen je gezicht.

BESLAAN VAN DE SKIBRIL

Bijna alle skibrillen zijn voorzien van een anti fog coating aan de binnenkant van de bril. Deze coating zorgt ervoor dat de bril niet kan beslaan. Het is dan ook niet toegestaan om de lens aan de binnenkant schoon te poetsen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het anti fog laagje eraf gaat en de bril alsnog beslaat. Oakley kan als enige merk van onze skibrillen wel aan de binnenkant worden gepoetst. Verder zijn skibrillen tegenwoordig verzien van een dubbele lens. Je kan dit net zo zien als de dubbele beglazing thuis. Hierdoor word de temperatuur geregeld en dit helpt ook bij het voorkomen van een beslagen skibril.

OVER JE BRIL OP STERKTE (OTG)


Voor brildragende mensen zijn er de zogenaamde OTG (Over The Glass) gemaakt. Deze skibrillen kunnen worden gedragen over een bril op sterkte. Zo heb je ook tijdens het skiën goed zicht. Wel is het belangrijk om te kijken dat het montuur van je bril op sterkte niet te groot is voor de binnenzijde van de Skibril. Wij hebben OTG skibrillen van de merken Oakley en Sinner.

Op zoek naar een Skibril van een bepaald merk? Bijvoorbeeld Oakley skibrillen, Sinner skibrillen, Brunotti skibrillen of Giro skibrillen? Gebruik dan de filters aan de linkerkant van de pagina om de skibril te kunnen kopen die bij jou past.

Lees verder Verbergen